Outdoors

Wij zouden het niet over ons hart krijgen als er iets gebeurd met de lieverds die wij met veel liefde hebben grootgebracht.

Wij hebben alle MelsBengals 12-16 weken (en sommigen zelfs maanden/jaren langer) gekoesterd en gedurende die tijd al onze aandacht en liefde (en vaak zelf ook onze slaap) gegeven.
De meesten zijn in onze handen geboren. Een heleboel hebben we geflest dus wekenlang dag en nacht voor opgestaan om de 2 uur, maar we hebben dit gedaan uit liefde.
Wij hebben velen zelf geholpen uit hun vruchtvliesje bij hun eerste hap naar lucht, we hebben allen liefgehad, leren eten met veel gesmos, leren drinken met af en toe een proest, leren spelen met mens en dier en die klauwtjes leren inhouden met veel pijnlijke benen en kapotte zetels. We hebben ze zindelijk leren zijn (de ene al wat makkelijker dan de andere) , we hebben gehuild en gelachen tijdens onze tocht om al die kleine spookjes lekker groot en gezond te krijgen.

Wij willen dan ook niet dat iemand ons werk teniet doet en deze lieverds in gevaar brengt door ze los te laten lopen.Nog eens duidelijk stellen wij zijn hier altijd open over en maken er geen geheim van dat wij niet willen dat onze lieverds los buiten gaan.

Wij verkopen dus NIET aan mensen die hun kitten/kat buiten los willen laten en we melden dit meermaals we hebben zelf mensen hiervoor een kitten geweigerd.
Ook vermelden we bij reservatie heel duidelijk dat we niet willen dat ze worden buiten gelaten dat reservatie betekend dat jullie hiermee akkoord zijn. Ook op het contract tekenen jullie dit.

Ik laat mijn katten (fokdier of niet) ook niet los, ik heb een buitenren waar ze zelf in en uit kunnen.
Dit heeft super veel voordelen.
Zo hoeven onder andere de buren geen kattenpoep van mijn katten uit hun tuin te ruimen.
Ik weet nu ook altijd waar mijn katten veilig zijn.
Daarnaast lees ik maar al te vaak over dierenhaters, neergeschoten katten, katten in vallen, vergiftigd, mishandeld, vermist etc.
En wat met Fiv & Felv en andere ziektes en parasieten (bvb giardia) die katten opdoen als ze buiten rondlopen?

Ik ben al langer van mening dat iedereen indien mogelijk zijn katten in zijn eigen tuin of huis zou moeten houden voor de veiligheid van de katten, maar ook om overlast bij buren te voorkomen. Dit van geluidoverlast (sommige katten zijn erg vocaal) , ruziende katten, tot plassen en poepen in andermans tuin (en soms zelfs in huizen als ze binnen raken).

Ik zou het super vinden als in de toekomst mensen ook alleen een kat nemen als ze een ruime catproof tuin hebben of dat ze een kat nemen die binnen gelukkig kan zijn.
Bij honden is het nu ondertussen wel zo normaal dat die niet overal loslopen en dat je je eigen hond bij je houdt, terwijl de meeste mensen dat bij katten nog niet gewend zijn. 

Ik denk wel dat het niet zo makkelijk is om dat zomaar van de ene op de andere dag te veranderen. Er zijn nog veel katten die echt gewend zijn om los te lopen en niet elke kat kan je dan zomaar plots binnen houden. Er zijn ook genoeg mensen met katten die niet de mogelijkheid hebben om hun tuin af te maken.
Manegekatten, boerderijkatten en halfwilde katten (die bvb gesteriliseerd zijn en eten krijgen, maar te wild zijn voor binnen) lijken mij nog zeker moeilijke gevallen.
Maar heel geleidelijk, naar de toekomst toe, vind ik dat wel iets om naartoe te werken.
Maar als dit nu wordt geïntroduceerd in de maatschappij, kittens niet meer los buiten gaan zodat ze het ook niet missen, dan is dit in mijn ogen een goed idee .

Op deze manier willen wij ook door al onze kittens en katten niet los buiten te laten een begin maken aan de mentaliteit om katten veilig thuis te houden in eigen huis en tuin.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je kat veilig in je tuin te kunnen houden denk bvb aan met een tuigje buiten laten of je tuin catproof maken of een kattenren te plaatsen.
Mijn htk katten zijn allen ex-zwerfkatjes en blijven nu volledig binnen en in de rennen/ afgesloten tuin. Ze hebben wel speelgoed, krabpalen en hoge plekjes om zich uit te leven.

Nogmaals mensen kunnen gerust een andere mening hebben, maar dan verwijs ik je door naar een andere cattery wij verkopen NIET naar mensen die hun kitten/kat los willen buiten laten.

Dus voor een laatste maal wil je een kat die je los buiten kan laten lopen dan hoef je niet bij ons te zijn.
Dat risico willen wij NIET lopen met liefdevol door ons groot gebrachte kittens/katten.

 

WEL zijn we voorstander van afgesloten tuinen, ren en in sommige gevallen aan de lijn uitlaten.
Hierover volgt later meer info.